De Mediaplein Mobiel rijdt rond

Het startschot is gegeven. De Mediaplein Mobiel reist sinds 22 mei door Hilversum. Eerste stop is het pleintje van de Clemenskerk aan Bosdrift 53 waar Flight Deck 53 gevestigd is. Tot en met december 2024 reist het mobiele ‘mini-media-museum’ door de wijken om de verhalen van Hilversummers op te halen en in de schijnwerpers te zetten. Wethouder Arno Scheepers (economie, media & cultuur) opende samen met John Leek (Beeld en Geluid) en kinderen van Versa Kinderwerk uit de Bloemenbuurt het mobiele museum. De kinderen onthulden hun eigen werk in de Mediaplein Mobiel. Hun herinneringen aan, dromen of wensen voor Hilversum zijn daar levensgroot te zien en te horen.

Inwoners en bezoekers worden uitgenodigd om hun perspectief op de stad te tonen door dat in een kijkdoos te verbeelden. Hoe zien zij de toekomst van de stad? Welke herinneringen koesteren ze aan Hilversum? Wat is hun favoriete plek? De gemaakte kijkdozen worden ingescand en vervolgens getoond in een levensgrote versie van de kijkdoos. De Mediaplein Mobiel is een XXL-versie van de kijkdoos, een mini-media-museum vol digitale schermen en media-technologie. 

Wil je ook een kijkdoos maken? Een doos ophalen kan in de bibliotheek aan de 's Gravelandseweg. Op de website van Lab Mediaplein staan data voor gratis worshops. 

Na de Bosdrift venhuist de Mediaplein Mobiel in juni naar Winkelcentrum Kerkelanden. In juli naar het winkelcentrum aan de Stephonsonlaan en in augustus vind je 'm bij Seinhorst. Meer locaties volgen. 

Foto: Maarten van Haaff