Jaar vol reuring en verrassing

Op 4 maart 2024 bestaat Hilversum 600 jaar. De gemeente grijpt deze kans aan om de verbinding tussen bewoners te versterken en de stad voor iedereen nog een beetje mooier te maken. De stad staat een jaar lang in de spotlights. Iedereen die woont of werkt in Hilversum kan meehelpen met de organisatie van het jubileumjaar. 600 Jaar Hilversum is een initiatief van de Gemeente Hilversum, Hilversum Marketing en stichting Hilversummers.nl.

Aandacht voor bestaande en nieuwe activiteiten

Er is al zoveel moois te beleven in Hilversum. Daarom wil het projectteam zoveel mogelijk bestaande programmering een feestelijk tintje te geven. Daarnaast bieden de organiserende partners kennis, expertise en eventueel co-financiering aan organisatoren die net even iets extra’s willen toevoegen aan hun initiatief of activiteit. Hetzelfde geldt voor Hilversummers die een heel nieuw idee willen realiseren.

Doe en denk mee

De komende maanden kunnen bewoners, bedrijven en andere partners van de stad helpen met het inkleuren van het jubileumjaar. Iedereen met een feestelijk idee voor de buurt, een waardevol initiatief voor de stad of een leuke activiteit voor bewoners én bezoekers, kunnen dat aanmelden via deze website.

Samen ontwikkelen, promoten, vieren

Met elkaar werken we aan het ontwikkelen van de programmering. Eind 2023 presenteert het projectteam de jubileumkalender, het logo en de feestelijke branding. 2024 wordt het jaar om de stad te vieren. De promotie van de jubileum - activiteiten verloopt onder andere via live Hilversum. Op die manier vergroten we de kans dat bewoners en bezoekers de verjaardag van Hilversum mee gaan vieren.